dijous, de maig 18


PARAULES CLAU QUE NO ES TROBEN

"El que l'internauta pregunta al buscador no sempre és el que vol obtenir com a resultat".

A més d'aquesta paradoxa que Gerry McGovern comenta en l'article publicat a El Pais el passat 3 de maig, hi ha un conflicte entre les paraules clau que tria el creador de la web i les paraules que introdueix l'internauta al motor de cerca. El segon vol trobar una informació, i si pot ser, de pressa. El primer vol que la seva pàgina sigui molt visitada, i si és el cas, rendible. El problema és que moltes vegades no s'arriben a trobar.

Quines paraules introduïm quan comencem una cerca? Pensem què volem trobar, però no pensem de quina manera han estat formulades les idees per l'autor del web. I al revés, els creadors farceixen les webs de paraules clau perquè apareguin en una bona posició en els resultats dels cercadors, però tampoc no han pensat gaire en el que teclejarà el lector de la web.

Gerry McGovern, un dels experts mundials en gestió de continguts a Internet, escriu una columna cada dimarts a El Pais, titulada New thinking, amb un estil directe i planer que no deixa indiferent.

Imatge: Malevitx. Exposició a La Pedrera, fins al 26 de juny.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

En una exposició sobre Juan Rulfo a La Virreina (Barcelona), s'hi exhibia un document sonor del propi Juan Rulfo llegint, em sembla, un tros de "Pedro Páramo". Malgrat que la dicció no era d'un professional, era molt emocionant. Algú sap si es pot trobar aquest document sonor?

Francina Marti ha dit...

Xavier, no sé si es pot trobar, però miraré de buscar-lo.
Francina

Anònim ha dit...

Expo sobre còpies i falsificacions a CajaMadrid, pça . Catalunya cant. Rambla de Catalunya, Barcelona.
Modesta però interessant. A no pedre's els remakes de clàssics de Hollywood fets per productores turques.

Anònim ha dit...

Xavier,

prova de cercar aquest document sonor al google; si no tens sort, pots consultar-ho directament a la gent que treballa al Palau de la Virreina. De ben segur que t'hi ajudaran.

Sort!!!

Sumpta